Divendres 18.11.2022
Portes a les 21:30
Inici del concert a les 22:30

Entrades anticipades 15€ a taquilla 18€

Un dels innovadors més destacats del jazz, el trombonista i “conchista” Steve Turre, ha guanyat sistemàticament les enquestes dels lectors i dels crítics de JazzTimes, Downbeat i Jazziz al millor trombó i al millor instrumentista variat (petxines marines). Turre va néixer de pares mexicans-americans i va créixer a la zona de la badia de San Francisco, on va absorbir dosis diàries de mariachi, blues i jazz. Mentre assistia a la Universitat Estatal de Sagrament, es va unir a la banda de salsa dels Germans Escovedo, cosa que va iniciar a la seva carrera en aquest gènere.
El 1972, la carrera de Steve Turre va cobrar impuls quan Ray Charles el va contractar per sortir de gira. Un any més tard, el mentor de Turre, Woody Shaw, el va incorporar als Jazz Messengers d’Art Blakey. Després del seu pas per Blakey, Turre va passar a treballar amb una llista variada de músics del món del jazz, el llatí i el pop, com Dizzy Gillespie, McCoy Tyner, J.J. Johnson, Herbie Hancock, Lester Bowie, Tito Puente, Mongo Santamaria, Van Morrison, Pharoah Sanders, Horace Silver, Max Roach i Rahsaan Roland Kirk. Aquest últim va introduir el brunzit a la petxina marina com a instrument. Poc després, mentre estava de gira a Ciutat de Mèxic amb Woody Shaw, els familiars de Turre el van informar que els seus avantpassats també tocaven les petxines. Des de llavors, Turre ha incorporat les petxines marines al seu variat estil musical.
A més d’actuar com a membre de la Saturday Night Live Band des del 1984, Turre dirigeix ​​diversos conjunts diferents. Sanctified Shells utilitza la petxina marina en un context més ampli, transformant la seva secció de trompes en un “cor de petxines”. El llançament de Verve de la primavera de 1999, Lotus Flower, mostra el seu Sextet amb Cordes. L’enregistrament explora molts grans estàndards i composicions originals arreglades per Turre per a una instrumentació única de trombó i petxines, violí, violoncel, piano, baix i bateria. El quartet i el quintet de Turre ofereixen un entorn basat en la tradició i que va més enllà dels límits conceptuals i estilístics. L’estiu del 2000, Telarc va publicar In The Spur of the Moment. Aquest enregistrament presenta Steve amb tres quartets diferents, cadascun amb un mestre pianista diferent i diferent: Ray Charles, Chucho Valdés i Stephen Scott.
El llançament autotitulat de Turre a Verve és pioner en una visió artística única, basada en fonts de jazz, afrocubanes i brasileres. En aquest innovador enregistrament també hi participen Cassandra Wilson, Randy Brecker, Graciela, Mongo Santamaria i J.J. Johnson. Anteriorment, Turre va gravar Right There i Rhythm Within, amb Herbie Hancock, Jon Faddis, Pharoah Sanders i Sanctified Shells, al segell subsidiari de Verve, Antilles.
Steve Turre evoluciona contínuament com a músic i arranjador. Domina tots els gèneres musicals i, quan es tracta del seu distintiu estil de jazz, sempre té un peu en el passat i un altre en el futur.