Divendres 9 de febrer del 2024 a les 21h
ENTRADA ANTICIPADA: Mujeres al Cafè del Teatre en Entradium

Què es pot dir de MUJERES que a hores d’ara ja no s’ha dit? A la premsa o a la sortida d´un concert. Què queda per explicar d’un grup que, a bolo i disc a disc, s’ha llaurat la reputació d’un dels grans noms de la música de guitarres a Espanya? Quines paraules posem a una banda les que cançons i gairebé 15 anys de carrera transcendeixen el llenguatge literal; quan els sentiments aflorats, la suor, la celebració eufòrica i l’abraçada amb un desconegut es tornen en la màxima expressió de la seva música, actitud, trajectòria i honestedat?
Frantic, Aquellos Ojos, Vivir Sin Ti, Un Sentimiento Importante, Tú y Yo… El cançoner de MUJERES forma part de la memòria emocional de diverses generacions: dels qui, com ells, van tornar a les samarretes de ratlles i els instruments antics cap al 2009; o d’un adolescent que acaba de posar per sempre banda sonora a la seva joventut de la mà de Carinño i Carolina Durante — escena en què, no només s’han integrat, sinó que els ha acabat per enlairar el trio compost per Yago Alcover, Pol Rodellar i Arnau Sanz com a reis del rock and roll, del pop melòdic i de les cançons romàntiques a més de 200 BPM.
MUJERES van regar el panorama a finals de la dècada dels 2000 amb uns quants singles i un primer àlbum homònim (Sones, 2009) en clau de garatge enganxós i descontrolat, estela en què es van col·locar al capdavant com a avantguarda i per la que llisquessin amb els àlbums ‘Soft Gems’ (Sones, 2012) i ‘Marathon’ (Canada, 2015). Al mig es colaria l’EP ‘Aquellos Ojos’ (Canada, 2014), referència en què per primera vegada van abraçar l’espanyol com a llengua vehicular amb la seva particular refundació del pop d’aires yeyé, fins avui, marca de la casa.
La nostàlgia amorosa que habita a la germandat formada per Yago, Pol i Arnau contrasta amb el brillant futur que sempre ha deparat als barcelonins, especialment després del seu fitxatge per Sonido Muchacho, casa on editarien els treballs que els han catapultat més lluny: ‘Un Sentimiento Importante’ (LP, 2017), ‘Romance Romántico’ (EP, 2019), ‘Siento Muerte’ (LP, 2020) i l’EP col·laboratiu ‘Rock i Amistad’ (2021).
Un cop més, i just quan més els necessitàvem, tornen a la càrrega amb nous singles que avancen la nova era en què estan a les portes i en què, per descomptat, tothom està convidat aquest mateix 2024.

ENTRADA ANTICIPADA: Mujeres al Cafè del Teatre en Entradium