Diumenge 23 d’octubre del 2022 a les 19:30

Anticipades 10€ a taquilla 12€

JOAO CAETANO presenta  ‘Rhythm & Fado’

João Caetano, fill de pares portuguesos, va néixer i es va criar a Macau. Als divuit anys es va traslladar al Regne Unit per estudiar música a la Universitat de Chichester. Avui dia encara està implicat en els projectes musicals de la universitat. Al començament de la seva carrera, João Caetano es va incorporar a la llegendària banda Incognito. Des de llavors ha fet cinc gires mundials i ha publicat quatre àlbums, com a membre principal de la banda. També ha col·laborat amb artistes com Chaka Khan, Mario Biondi, Anastacia, Leona Lewis, Jessie J i Dionne Bromfield. Dotat del talent per escriure i cantar, va decidir començar la seva carrera en solitari per reflectir les seves arrels portugueses. L’àlbum, gravat i desenvolupat als Livingston Studios de Londres, inclou una varietat de sons d’Àsia i Europa i forma part d’un projecte captivador i atemporal.

L’actuació escènica vívida i enèrgica de João Caetano ara porta un gènere musical que combina elements de jazz, folklore i música tradicional portuguesa que abasta tant la percussió com el fado, el gènere inscrit a les Llistes del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO. João Caetano s’estableix als circuits musicals internacionals com un veritable entusiasta de la fusió de combinacions multifacètiques de sons i instruments.

Caetano’s Rhythm & Fado té com a instruments principals la percussió, la guitarra portuguesa, la guitarra acústica i el piano, encara que de vegades s’acompanya de baix i clarinet, i també porta una nova trama escènica als escenaris de músiques del món. El concert ha estat descrit per molts com un viatge emocional, ple d’intensitat i ritme.

Va presentar al Festival de Jazz de Londres el primer disc del percussionista i cantant João Caetano, ‘Rhythm & Fado’, una “mescla del fado portuguès amb el jazz de Londres“.

L’autor declara que “hi ha una barreja del fado portuguès i jazz londinenc, on visc i passo la major part del meu temps, tanmateix, també hi ha elements de música xinesa, perquè vaig néixer a Macau i aquestes influències estan sempre retratades en la meva música”.